Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο envelope.gr, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
- Τι ακριβώς είναι το SEO
Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO (Search Engine Optimization)

SEO: on site SEO - off site SEO

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων SEO είναι οι απαραίτητες διαδικασίες βελτιστοποίησης στο σχεδιασμό, τη βασική δομή, το περιεχόμενο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας ιστοσελίδας, ώστε να είναι φιλικός προς  τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες του διαδικτύου.
Βασικός σκοπός είναι η κατάταξη μιας ιστοσελίδας όσο γίνεται σε υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης συγκριτικά με τον ανταγωνισμό με κρητήριο τις λέξεις κλειδιά την εκάστοτε φορά, ώστε να αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά ο αριθμός επισκεπτών του διαδικτυακού τόπου.
Το SEO χωρίζεται σε On Site SEO και Off Site SEO

On Site SEO
Με τον όρο On Site SEO ή On Page SEO εννοούμε εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, το σχεδιασμό, το περιεχόμενο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας, ώστε να είναι φιλικός προς τις μηχανές αναζήτησης.
Η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας On Page ή On Site περιλαμβάνει πλήθος τεχνικών, μερικές εκ των οποίων είναι η βελτιστοποίηση της ταχύτητας απόκρισης, η ασφάλεια και ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της ιστοσελίδας -διαδικτυακό τόπο.
Off Site SEO
Με τον όρο Off Site SEO ή Off Page SEO αναφερόμαστε στις ενέργειες που πραγματοποιούμε εξωτερικούς συνδέσμους (back links) προς έναν ιστότοπο, με σκοπό την κατάταξή του σε υψηλότερες θέσεις στα οργανικά φυσικά-μη διαφημιστικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.